Hiljainen Hua Hin

BANGKOK - HUA HIN

Kolme tuntia jalat niskan takana matkustamista paikallisella minibussilla ja olimme saavuttaneet ensimmäisen välietapin, Thaimaan legendaarisen rantalomakohteen Hua Hinin. Täältä niin sanottu bisnes aikanaan Thaimaassa alkoi, ja sittemmin varsinkin turistit ovat löytäneet tiensä myös muualle, joten nykyään tämä on suosittu vierailu- ja lomakohde paikallisten keskuudessa.

Ennen kaupunkiin saapumista nopea googlaus osasi kertoa, että paikka sopii parhaiten lapsiperheille ja eläkeläisille. Tämä on suurilta osin totta, ja perusteluna voinee käyttää hotellien, ostoskeskusten, ravintoloiden sekä tietysti hiekkarantojen tiivistä kokonaisuutta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ajattelimme vietellä Hua Hinissä muutaman päivän mittaisen rantaloman, ennen Koh Samuille ja sen ympäryssaarille siirtymistä. Myöhemmin suunnitelma hiukan muuttui saarilla vallitsevien sääolosuhteiden takia, vaikka Hua Hinissä säästä voi antaa täyden kympin. Iltaisin saattoi sataa, mutta päivät olivat välillä jopa läkähdyttävän kuumia suoran auringon alla.

Ensimmäinen majoitus, Baan Da-Laar Boutique Rooms Hua Hin oli ihan okei. Huone oli iso, mutta sänky oli todella epämukava. Hostellilla hengaili ihana laiskanpulskea kissa, siitä lisäpisteitä. Paikka oli lyhyen matkan päässä miltei autiolta rannalta, jossa pystyi rauhaksiin seurailemaan merta.


Vierailimme muutamaan otteeseen Hua Hin Market Villagessa. Sieltä löytyi edullisia vaatteita, kodintavaraa sekä kiva foodhall. Kävelimme pitkin Hua Hinin pääkatua, jossa sijaitsi muitakin ostoskeskuksia, kuten Blúport Resort Mall.



Kävimme myös katsastamassa iltamarkkinoita, joissa pimeän aikaan oli kova kuhina ja tavaraa joka lähtöön.


Vaihdoimme parin illan jälkeen majoitusta, tällä kertaa valitsimme OYO Suchaya Housen. Osittain siksi, että halusimme uima-altaalle.. Ensimmäisenä yönä pääkadulta tuleva meteli nousi niin järkyttäväksi, että kävimme keskellä yötä kysymässä saisimmeko vaihtaa huonetta. Saimmekin heti ongelmitta neljännestä kerroksesta tiestä kauimmaisen huoneen. Hyvää palvelua.

Tekemistä oli hankala keksiä uimisen ja ostoskeskusten lisäksi. Tämä johtui osittain siitä, että low seasonin takia esimerkiksi retkiä ei ollut paljon tarjolla tai ne olivat todella ylihintaisia. Meitä olisi kovasti kiinnostanut Pala-U vesiputoukset ja reitillä elelevät villinorsut. Toivottavasti pääsemme vielä kohtaamaan villinorsuja reissun aikana.



Hua Hin - Phuket bussilla

Päätimme sääennusteiden vuoksi siirtyä seuraavaksi maan eteläosaan Phukettiin. Matkasimme Grabilla Hua Hinin bussiasemalle ostamaan liput bussiin, koska niitä ei tuntunut netin kautta löytyvän. Me ostimme lippumme päivää ennen, ja totesimme sen hyväksi, sillä bussi tuli täyteen eli samana päivänä ei välttämättä olisi saanut enää lippuja.

1. Osta liput (mieluiten edellisenä päivänä) suoraan asemalta. Hua Hin 96 Alley, Hua Hin 

2. Hinta kahdelle matkustajalle oli noin 38,61 euroa.

3. Saavu paikalle noin 30 min ennen bussin lähtöä.

4. Nouse bussiin ja matkusta mukavasti seuraavat 10 tuntia.

Bussi oli todellakin yllättävän mukava! Suuri ilmastoitu bussi ja isot penkit. Jopa Joona 195cm mahtui istumaan suht mukavasti verrattuna esimerkiksi lentokoneeseen. Penkin sai miltei makuuasentoon häiritsemättä takana istuvia. Tuoleissa oli jopa hieronta! Hintaan kuului myös vettä, pieni eväs sekä viltti. Hintakin oli mielestämme noin 600 km matkaan sopiva.

Hintoja:
- Baan Da-Laar Boutique Rooms 11,50 e / yö
- 2 x ruoka + juoma Market Village foodhall 3, 85 e
- OYO Suchaya House 13 e / yö

O&J

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

500 miles

Hieno ja loputtoman hektinen Tokio