Taivasta halkova Kuala Lumpur

PENANG - KUALA LUMPUR

Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur oli kohteista se jälkimmäinen. Bussimatka Penangista taittui nopeasti, ja pian olimmekin jo fiilistelemässä aidon suurkaupungin tunnelmaa. Jos esikaupunkialueet laskee mukaan, sulkee Kuala Lumpur sisäänsä noin 7,2 miljoonaa asukasta + tuhannet turistit. Pilvenpiirtäjät ja muut korkeat maamerkit kehystävät maisemaa, ja niistä helposti häikäisevin ja korkein, Petronas Twin Towers, oli koettava. Tornit olivat nimittäin kummitelleet Joonan mielessä jo pitkään.

Majoituksena toimi Fujisan niminen hotelli. Kyseisestä paikasta ei ihan hirveästi arvosteluja löytynyt, mutta halpa hinta voitti meidät puolelleen. Hotellin ympärillä oli paljon halpoja ravintoloita ja sieltä oli muutaman minuutin kävely usealle suurelle ostoskeskukselle. Huone oli ensinäkemältä siisti, mutta pian kohtasimme kadulta saapuvan todellisuuden. Liikenteen melu oli järkyttävää, vaikka huoneemme oli neljännessä kerroksessa katutasolta laskiessa. No, mutta siitäkin selvittiin... huoneen vaihdolla nimittäin. Eihän me tosin hirveästi ehditty taaskaan majoituksessa kökkiä.

Upeasti valaistut rakennukset, suuret mainosnäytöt ja ohi puksuttava monorail loivat vaikutelman stereotyyppisestä miljoonakaupungista.




Sungei Wang Plaza ja sen ympäristö tuli meille hyvin tutuksi tuon neljän päivän aikana. Vaelsimme siellä useana päivänä ja kävimme myös ostarilla sijaitsevassa Oldtown White Coffee -kahvilassa aamupalalla useampana aamuna. Kahvilassa oli halvat hinnat ja mukava tunnelma, sen ikkunoista oli hauska seurata kaupungin hektistä arkea ja suunnitella tulevaa päivää.



Kuala Lumpurissa tuntui olevan erilaisia vintage- ja second hand -kauppoja pilvin pimein ja asiasta kiinnostunut tekisi 100% varmasti uniikkeja löytöjä. Hinnat vaihtelivat paikasta riippuen, osassa paikoista saattoi löytää laadukasta kamaa halvalla, kun taas esimerkiksi Campbell shopping compelxissa liikkeet kyllä tiesivät vanhan tavaran arvon. Edellämainittu silti yksi parhaimmista paikoista kyseiseen touhuun. Jos etsit vaikka tietynlaisia Leviksiä joltain tietyltä aikakaudelta, löytyy tai jonkun tietyn joukkueen 20 vuotta vanhaa pelipaitaa, löytyy. Mutta kuten sanottu, hinnat lähtevät järjestäen reilusti kolmesta numerosta. Käytimme miltei yhden päivän kierrellessämme näitä paikkoja.


Kävimme myös Aquaria KLCC -akvaariossa. Se sijaitsee Petronas Twin Towersien yhteydessä olevassa ostoskeskuksessa. Suurimmaksi osaksi kalat olivat suuressa altaassa, jonka alta pystyi kulkemaan. Osa eliöistä oli valitettavasti sijoitettu todella pieniin akvaarioihin. Paikassa pyöri opetusvideoita muovin vähentämisestä, ja muoviroskan vaikutuksesta mereen. Plussaa siitä.



Maailman korkeimmat kaksoistornit, Petronas Twin Towers oli hieno arkkitehtuurinen taidonnäyte ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. 452 metriä maan kamaralta yötaivasta halkovaan piikkiin vaati niskan kääntämistä miltei 90 asteen kulmaan.



Vierailimme tornien ulkopuolella ensin pikaisesti päivänvalossa ja sisällä iltasella, joten myös kaupunki kaikkine valoineen ja liikenteen säestämänä näytti kerroksesta numero 86 upealta. Ylös mennessä pysähdyimme ensin 170 metrin korkeudessa notkuvalle kävelysillalle, joka kulkee tornien välillä.


Liput olivat yllättävän edulliset ainakin etukäteen netistä ostettuna. Tämäkin homma kannattaa hoitaa Malesiassa etukäteen, koska monet kellonajat ovat loppuunmyytyjä melko varmasti useana päivänä viikossa.


Kuala Lumpurissa on myös 421 metrin korkeudessa huojuva Menara-teletorni, luonnollisesti yksi maailman korkeimmista luokassaan. Emme käyneet tällä kertaa ylhäällä asti, mutta sitä ei voi olla huomaamatta kaupungilla kulkiessaan. Toki myös Merdekan aukiolla stondaava 95 metriä korkea lipputanko pisti silmään ohikulkumatkalla.

Tiivistetysti, me olimme Kuala Lumpurissa neljä yötä ja olisimme luultavasti viihtyneet vielä ainakin yhden päivän lisää. Ainakin Batu Cavesit jäivät vielä näkemättä. Kuala Lumpurissa on helppoa ja halpaa touhuta ja liikkua käyttämällä busseja (violetti turistibussi on ilmainen!) , monoreilia tai Grabia. Myös ruokaa löytyy monentasoista ja hintaista, maukkaimmat syömämme ateriat siellä maksoivat alle parisen euroa, kalliimpi Blues & Bees -ravintola oli taas laadulta suuri pettymys.



Sunnuntaina oli jälleen edessä maan vaihto..

Hintoja:
- Fujisan hotel  12 e / yö
- Aamupala Oldtown White Coffeessa sis. kahvin 2,80 e
- Lounas Thaimaalaisessa ravintolassa sis. teen 2,60 e
- Lippu Petronas Twin Tower 15 e
- Lippu KLCC Aquarium 9,45 e
- Retro mokkatakki second hand 1,10 e

O&J

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiljainen Hua Hin

500 miles

Hieno ja loputtoman hektinen Tokio