Bali perunankuoressa

KUTA - ULUWATU - JIMBARAN

Vajaan neljän viikon reissun jälkeen ympyrä tavallaan sulkeutui, kun palasimme Uluwatuun. Tosin ennen tiistaina lähtevää lentoa vietimme vielä muutaman päivän Jimbaranissa. Paikka sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Uluwatusta.

Tällä kertaa majoituksemme sijaitsi hiukan eri puolella Uluwatua kuin viimeksi. Jo tässäkin ajassa useampi majoitus on tullut nähtyä ja tämä oli aikasempiin verrattuna ihan ookoo, ei paras mutta ei täysin paskakaan. Plussana hyvä aamupala ja halpa skootteri. Läheltä löytyi Melasti Cliff -niminen, todella upeilla maisemilla varustettu ranta. Ylhäältä kohti rantaa ajaessa pystyi tuntemaan meren suolaisen henkäyksen ja maisemat olivat henkeä salpaavan kauniita. Tie kiemurteli jylhien kallioiden lomassa. Itse ranta oli valkoista hiekkaa ja turkoosia kirkasta vettä. Tosin vesi vetäytyi rannasta merelle jo aikaisin iltapäivällä.


Vedimme yhden aamutreenin Googlesta bongatulla Uluwatu gymillä, josta tuli muuten välittömästi Pure 90's -vibat. Paikalla saavuttaessa ovet olivat auki eikä sisäänpääsy maksanut penniäkään. Lisäksi olimme koko salin ainoat, joten liiemmin ei tarvinnut jonotella. Ei ehkä se hienoin sali, mutta oikein hyvä ja reenin sai suoritettua mainiosti.


Uluwatusta siirryimme Jimbaraniin. Majoituksemme sijaitsivat lähellä toisiaan, ja taksimatka taittui silmänräpäyksessä. Hotellimme Jimbaranissa oli hinta-laatusuhteeltaan loistava, ja siellä oli todella kiva kahvila-ravintola. Nautittuamme herkullisen lounaan oli aika tutustua tältä erää viimeiseen kohteeseen Balilla.


Pienehkö ja hiljainen Jimbaran oli hyvä paikka ladata akut ennen seuraavaa matkustusrupeamaa. Muutaman kilometrin päässä majoituksesta oli Jimbaran beach club. Aallot olivat sopivan kokoisia, joten uiminen onnistui täällä hyvin. Pitkä rantaviiva jatkui melkein Denpasarin lentokentälle asti. Auringon paahtaessa kuumasti lueskelimme useamman tunnin. Meidän aikana rannalla oli sopivasti porukkaa, joten turha hälinä loisti poissaolollaan. Muutamia nuoria kauppiaiden alkuja kävi välillä tarjoamassa jos minkäkinlaista tavaraa. Olimme vain pari päivää, joten otanta Jimbaranista jäi aika pieneksi. Joka tapauksessa käymisen arvoinen paikka ehdottomasti.


Jimbaranin jälkeen oli edessä enää lyhyt siirtymä Denpasarin lentokentälle. Tässä vähän meidän fiiliksiä Balista. Mestoja tuli nähtyä paljon. 4 viikkoon mahtui upeita elämyksiä ja kohteita.. Oikeastaan Bali tarjosi enemmän, mitä olimme etukäteen kuvitelleet. Jopa niin paljon, että joskus tulevaisuudessa Indonesiassa sijaitsevat esimerkiksi Sumatran, Jaavan sekä Borneon saaret kiinnostaisivat kovasti kokea. Toki turismi on täällä Balilla huipussaan kaikilla lomakausilla, mutta saari tarjoaa rauhallisiakin paikkoja, kun vaan jaksaa etsiä. 

Oheisessa kartassa paikat, joissa vierailimme:

Pohja lainattu Wikipediasta
Meidän reittimme kulki seuraavasti:
Denpasar - Uluwatu - Nusa Dua -Sanur - Nusa Lembongan (kartassa kirjoitusvirhe, hih)  - Nusa Ceningan - Nusa Penida - Sanur - Ubud - Lovina - Bedugul - Kuta - Uluwatu - Jimbaran

Ja ehkä ne parhaat:

1. Nusa Lembongan & Nusa Ceningan
Rento meininki, turkoosi vesi ja mukavat ihmiset

2. Bedugul
Upeat vuoristomaisemat, miellyttävä ilmasto ja maaseutu sekä vesiputoukset "viidakossa".

3. Uluwatu
Täällä vietimme eniten aikaa Balilla. Paikallisia ruokapaikkoja vieri vieressä, kauniita auringonlaskuja ja monia kokemisen arvoisia maisemaspotteja. Hienoja rantoja, joissa olisi varmasti upeaa surffata vielä joskus.

4. Lovina
Hiljaisuus, rauhallinen meri ja suloinen rantakatu. 

Indonesia kokonaisuudessaan vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kulttuurikokonaisuudelta. Aikaisemmin mainitun Sumatran, Jaavan ja Borneon lisäksi myös Balilla tuntuisi olevan vielä nähtävää ja koettavaa. Ja tietenkin surffaus täällä joskus tulevaisuudessa kiehtoo kovasti. Erityisesti mieleen jäi myös Balin hindulaisuus, joka tuntuu perustuvan kiitollisuuteen lähestulkoon kaikesta positiivisesta tässä yhteiskunnassa.


Paikallinen ruoka, joka usein kootaan riisin ympärille ei aiheuttanut kyllästymistä vielä ainakaan tässä ajassa. Nuudelit, erilaiset vartaat, keitot ja kastikkeet sekä varsinkin aamupalaksi useampaan kertaan nautitut banaaniletut jäävät kyllä herkullisina mieleen.


Asioita, jotka eivät miellyttäneet meitä Balilla:

- Skootteri miltei pakollinen liikkumiseen olemattomien jalkakäytävien sekä paikoitellen kalliiden "tourien" takia (omatoimi matkailulle ja paikkoihin tutustumiselle vahva suositus, toki pienillä paikallisten vinkeillä). Isommat paikat kuten Ubud ja Kuta mahdollistavat liikkumisen kävellen kaupungin alueella.

Jätteiden hävitys polttamalla aiheuttaa järkyttävää käryä, joka haisee pitkälle ja todella pahalta. Tätä saatettiin tehdä aivan kadun vieressä. 

Välillä kaupittelu ja palveluiden kuten taksin, vene retken ym tarjoaminen todella härskillä tasolla.



Suosittelemme lataamaan Grab-sovelluksen, jolla saa halpoja taksimatkoja. Yksin matkustava voi myös valita erittäin halvan skootteritaksin. Sovelluksen kartta näyttää reaaliajassa, missä kohtaa taksi on tulossa ja kuinka kauan saapuminen kestää.

Hintoja:
- Taksimatka 20km (Grab) Kuta - Uluwatu 6,31 e
- Majoitus Home-Bience Hostel Uluwatu 17,35 e / yö
- Majoitus OYO Saraswati Serenity Jimbaran 10,50 e / yö
- Skootteri majoituksesta 3,22 e / päivä
- Lennot Bali - Varanasi, Intia 150 e

Haikein mutta samalla jännittynein fiiliksin tulevasta on aika tehdä check out täältä Jumalten saarelta ja suorittaa check in lennolle kohti tulevaa..






                                                                             O&J

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiljainen Hua Hin

500 miles

Hieno ja loputtoman hektinen Tokio