Coast to coast

ULUWATU - NUSA DUA

Heräsimme viimeiseen aamuun Uluwatussa ja söimme meille jo perinteikkääksi muodostuneen budjettiaamupalan. Se sisältää yhden kappaleen paahtamatonta vaaleaa leipää, maapähkinävoita sekä yhden siivun juustoa. Kahvi/tee sekä banaani ovat myös valittavissa.

Kuljettajamme Gede tuli jo hotellin aulassa meitä vastaan hymy korvissa (dollarihymy). Tällä kertaa määränpää oli hotellista katsottuna vastapäätä sijaitseva Nusa Dua. Oletus paikasta oli hiukan erilainen: hotellien sekä turisti-ravintoloiden määrä yllätti. Tämä paikka muistutti jo osin sitä kuuluisaa Teneriffaa.

Guesthouse oli uusi ja pienehkö. Siellä oli yhteensä vain kuusi huonetta, mutta huoneet olivat suuria, valoisia ja siistejä. Kylpyhuone oli myös todella siisti ja moderni.  Pihassa oli suloinen puutarha, jonka keskellä oli pieni ja viihtyisä uima-allas. Omistajalta olisi saanut skootterin lainaan, mutta olimme ehtineet jo sopia edellisen vuokraajan kanssa diilin, koska hänen kanssaan vuokraus onnistui viimeksi niin näppärästi. Guesthousessa oli myös pyykkipalvelu.


Majapaikan sijainti oli hyvä, sillä alueelta löytyi myös halpoja ruokapaikkoja, kunhan uskaltautui kauemmas päätiestä. Kasvisvaihtoehtoja oli todella hyvin, ja me söimmekin useampana päivänä mausteista tempeä riisin kera.


Moni suurista ns. hotellikylistä sijaitsi kauempana alueesta, missä me majailimme. Silti niiden vaikutukselta ei voinut välttyä. Rannatkin tuntuivat olevan vain hotellien omistuksissa, täynnä joogatunteja ja muita aktiviteetteja .Yksi mihin katukuvassa myös kiinnitti huomiota oli se, että kauneushoitoloita tuntui olevan joka toisessa rakennuksessa. Liikenne oli Uluwatuun verrattuna rauhallista. Monessa paikkaa oli hidasteita, sekä pääkatua pitkin meni jopa kävelytiet! Täällä olisi siis myös pärjännyt ilman skootteria, toisin kuin Uluwatussa, jossa kävelytiet olivat ennen kuulumaton käsite.


Nusa Dualla on kuitenkin hotelleiden, rantojen ja kauneushoitoloiden lisäksi suhteellisen paljon nähtävää. Jos siis nähtävyyksien perässä jaksaa kulkea. Temppelien, museoiden ja luontokohteiden parissa kuluisi varmasti useampi päivä.

Kävimme katsastamassa kuitekin suositun "Water Blow" -nimisen paikan. Kuvissa vesi löi kalliota pitkin korkealle, mutta vierailupäivänämme meri ei ollut yhteistyöhaluinen. Seisoimme hetken ihmisiä täynnä olevalla tasanteella ihmettelemässä pieniä vedestä nousevia pärskeitä, kunnes päätimme lähteä etsimään muuta tekemistä.


Päädyimme rannalle katselemaan kaunista auringonlaskua.



Ennen illallista ja pientä rentoutumista päätimme vielä käydä tankkaamassa. Tankkauksen jälkeen mestari ajoi pahasti harhaan ja löysimme itsemme moottoritieltä, jalkakäytävän levyiseltä moottoripyöräkaistalta, jossa nopeudet nousivat noin 100 kilometriin tunnissa. Mestari olisi toki ajanut muun liikenteen kaistaa, mutta onneksi pienempi meistä tajusi juuri ja juuri ajoissa, että moottoripyörille ja muulle liikenteelle on tehty täällä omat kaistat moottoritiellä. Puuduttavaa tästä teki se, että moottoritie meni sillalla meren päällä eikä tuntunut loppuvan koskaan. Yhden maksullisen tietullin ja kohtuullisen pitkän rupeaman jälkeen pääsimme vihdoin rampille, joka palasi Nusa Dualle.

Tiivistetysti, Nusa Dua oli mukava paikka muutamaksi päiväksi, mutta ei ihan meidän makuumme. Aamut menivät altaalla rennosti kelluen ja kirjaa lukiessa. Siellä viihtyy varmasti rauhallisia rantoja, hyviä ravintoloita ja hienoja hotelleja kaipaava lomalainen.

Lukuvinkkejä:

Jhumpa Lahiri - Kaima
Hieno, hieman surumielinen romaani. Oli mukava lukea ennen tulevaa Intian matkaa, sillä kirjassa esitellään bengalilaisia tapoja ja perinteitä. Kirjassa nuoripari muuttaa Intiasta Amerikkaan ja perustaa siellä perheen. Perheen poika nousee päähenkilöksi, ja tarina avaa hänen kamppailuaan kahden kulttuurin välissä.

Camilla Grebe - Lemmikki
Jännittävä dekkari, jossa matkataan pieneen ruotsalaiskylään selvittämään vanhaa rikosta. Myös maahanmuuttoon ja itsetutkiskeluun liittyviä asioita oli nostettu pinnalle. Hyviä hahmoja, varsinkin teinipoika Jakke. Aluksi olin vähän kriittinen, mutta loppua kohden en voinut lopettaa lukemista, vaan uhrasin yhdet yöunet, jotta sain tarinan päätökseen.

Hintoja:
- Guesthouse 24,70 e / yö
- Hieronta+pedikyyri lakalla 14,90 e
- Hampurilaisateria paikallisessa pikaruokalassa 1,25 e
- Budjetti aamupala-annos 0,45 e

O&J

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

500 miles

Hieno ja loputtoman hektinen Tokio

Hiljainen Hua Hin