Kuta ja ensimmäinen kerta lainelaudalla

BEDUGUL - KUTA

Jo ensi askeleillamme kolme viikkoa sitten Uluwatussa meillä oli kova halu kokeilla surffaamista. Bali on yksi maailman suosituimpia paikkoja surffata, koska aallot soveltuvat siihen hyvin ympäri vuoden. Siellä on myös pidetty lähivuosina surffauksen MM-osakilpailuita. Internetin tutkimisen jälkeen edullinen ja turvallinen surffikoulu löytyi Kutan Legian Beachilta. Olimme kuulleet ja lukeneet paljon Kutasta.. lähinnä pelkkää negatiivista. Ennakkoluulo ja totuus paikasta olivat loppujen lopuksi hyvin lähellä toisiaan.

Ravintoloita, kojuja, kauppoja, kauneushoitoloita, kampaamoita, tatuointiliikkeitä ja yökerhoja sekä baareja vieri vieressä. Moni näistä paikoista tuntui olevan ulkomaalaisomistuksessa. Lähtökohtaisesti maksamme palveluista mielummin paikallisille, koska he tekevät sitä elääkseen. Ja turistien, varsinkin australialaisten, määrä aivan mieletön.

Kahden yön majoituksena toiminut kapselihostelli sen sijaan oli todella hyvä. Bonuksena kattoterassilla tarjoiltu aamupala ja uima-allas. Lisäksi se sijaitsi noin 300 metrin päässä Legian Beachilta, missä surffauskoulu oli.


Kävelimme keskiviikkoaamuna kohti surffauskoulua. Fiilikset oli hieman jännittyneet, mutta enemmän silti innostuneet. Noin kymmenen minuutin kävelyn jälkeen oikea paikka löytyi. Saimme märkäpaidat päällemme ja istuimme kadunreunaan odottelemaan. Hetken päästä meitä kutsuttiin nimellä hakemaan laudat. Rannalla meitä odotti oma opettaja. Se oli iso plussa ja epäilemme, että saimme oman opettajan, koska meidän äidinkieli ei ole englanti. Suuri osa surffaajista nimittäin vaikutti ausseilta. 


Teimme noin kymmenen minuutin harjoituksen, kuinka laudalla noustaan seisomaan, ja sen jälkeen lähdettiinkin jo veteen. Opettaja ajoitti toimintamme, mutta lopuksi piti itse päätellä, missä kohtaa aaltoa nousee ylös. Se olikin haasteellisin osuus, nimittäin ajoittaminen. Pystyssä pysyminen oli odotettua helpompaa, ja monesti pääsimme rantaan asti pystyssä. Melkein kahden tunnin surffauksen jälkeen olo oli raukea ja pää täynnä merivettä. Istahdimme rannalle juttelemaan opettajamme kanssa. Hän oli vedessä ollut tosi tiukka, mutta jutellessa kaveri oli oikein rento. Hän kertoi meille tulleensa 10 vuotta sitten Jaavalta Balille töiden perässä, koska Jaavalla on kuulemma vaikea tienata rahaa elääkseen. Väsyneinä, mutta todella innoissamme palasimme hostelliimme. Surffaus oli vielä hauskempaa kuin olimme osanneet edes kuvitella. Toivottavasti pääsemme pian kokeilemaan sitä uudelleen!


Tiivistetysti, meille Kuta oli vain stoppi, jossa kokeilla surffia. Majoitus Borough Capsel Hostel oli hyvä ja voimme suositella sitä sekä surffikouluamme Up2U:ta. Muuten Kuta ei ollut meidän paikkamme. 


Hintoja:
- Yö Borough Capsel hostellissa 14,50 e
- 2 x 50 min surffaustuntia 16,10 e
- Bussilippu Bedugul - Kuta 4,83 e

O&J

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiljainen Hua Hin

500 miles

Hieno ja loputtoman hektinen Tokio